Bine ai venit !!

Ma bucur sa va cunosc si sper ca vom putea face schimb de sfaturi desper ingrijirea copilului , astfel incat el sa se dezvolte santos si armonios.

13 sept. 2008

cele noua luni minunate in burtica

In momentul in care am aflat ca in burtica mea se dezvolta un pui mic de om am inceput sa rasfoiesc internetul dupa informatii despre sarcina binenteles. Sunt foarte multe siteuri care ofera diverse informatii , unle corecte, altele mai putin corecte . Trebuie citit tot si fiecare stabileste ce e bine si ce nu e bine pentru el insusi. Cel mai incantata eram sa aflu cum sa dezvolta puiul meu in aceste noua luni si ce schimbari va suferi trupul meu in acest timp. Am sa incerc se redau informatiile care mie mi s-au parut cele mai importante:

Momentul fecundarii nu se poate determina cu exactitate. In practica medicala durata sarcinii se calculeaza pornind de la prima zi a ultimei menstruatii. Astfel , in prima zi a ultimului ciclu incepe prima din cele 40 de saptamani de sarcina .

Femeile care au un ciclu menstrul de 28 de zile ,aproximativ in a 14 zi dupa inceperea ciclului menstrual are loc ovulatia, practic insa nici o femeie nu se aseamana cu alta , si deci poate sa difere de la femeie la femeie.

Ovulatia se mai poate determina prin verificare termeraturii vaginale. In fiecare dimineata femeia isi masoara temperatura vaginala, inainte de a se ridica din pat , incepand cu prima zi a ciclului menstrual. Notati intr-un caietel temperaturiile masurate. Veti observa o anumita regularitate . In zilele fertile temperatura corpului va fi mai mare . Sunt aproximativ 4 zile pe luna cand o femeie poate sa conceapa un copil , acest lucru depinzand de ovulatie, binenteles.

Inainte de a concepe un copil trebuie sa va ganditi sa intorduceti o alimentatie sanatoasa , vitamine prenatale cu continut de acid folic, sa va lasati de fumat si nu in ultimul rand sa mergeti la un control ginecologic . Medicul poate sa va recomande o cura de viaminzare si tratament local in cazul in care aveti o scurgere , etc. , astfel incat concepia copilului sa se face intr-o perfecta stare de sanatate a mamei.

Mie la un control anterior concepetiei mi sa dat tratament cu ovule pentru o rana pe col , am facut o colposcopie ca sa putem cauteriza rana , mi s-au prescris vitamine A, B si E + tratament cu polidin 10 fiole , cate doua fiole pe zi din doua in doua zile.
Dupa acest tratament cand sa ma programez pentru cauterizare m-am programat pentru controldeoarece stiam ca sunt insarcinata . Tratamentul cu polidin si vitamine mie mi-a prins foarte bine , deoarece mi-au intarit organismul- nu am racit de atunci pana iarna trecuta .


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu